США обговорюють з Україною довгострокові цілі її операції в Курській області Росії – Пентагон

Українські військові продемонстрували креативність і бойову майстерність під час операції в Курській області, зазначив Райдер
Фото: defense.gov

Сполучені Штати обговорюють з українською стороною довгострокові цілі воєнної операції сил оборони в Курській області країни-агресора РФ. Про це 20 серпня на брифінгу, який опубліковано на YouTube-каналі Defense Now, повідомив спікер Пентагону Пет Райдер.

Його запитали, чи готовий Вашингтон відкрито підтримати операцію України в Курській області, а якщо ні, то чому.

"Послухайте, ми й далі обговорюємо з українцями їхні цілі… Ви чули, як президент [України Володимир] Зеленський сказав, що йдеться про створення буферної зони, тож ми ведемо ці розмови, щоб дізнатися більше про їхні цілі", – відповів Райдер.

За його словами, мета США – дати Україні можливість стати вільною і суверенною країною, яка зможе стримувати російську агресію в майбутньому.

Райдер зазначив, що українські військові продемонстрували креативність і бойову майстерність під час операції в Курській області та "явно змусили росіян попрацювати над відповіддю".

"Але коли мова заходить про те, якими є їхні довгострокові цілі тут, це те, що ми все ще обговорюємо з ними", – резюмував спікер Пентагону.

Контекст:

6 серпня почався наступ ЗСУ в Курській області РФ, у регіоні тривають бої. Із 9 серпня у трьох сусідніх з Україною областях – Курській, Брянській та Бєлгородській – ввели режим контртерористичної операції.

12 серпня Зеленський уперше офіційно повідомив про операцію в Курській області.

20 серпня головком ЗСУ Олександр Сирський поінформував, що під контролем України – 1263 км&³2; і 93 населені пункти російського регіону.