У Росії на тлі операції ЗСУ в Курській області створили три угруповання військ

Командувачі угруповань військ "Белгород", "Курск" і "Брянск" відповідатимуть "за захист громадян і територій" від атак, зазначив Бєлоусов
Скріншот: Минобороны России / Telegram

У країні-агресорі Росії створили угруповання військ "Белгород", "Курск" і "Брянск", їхні командувачі й представник Генштабу ЗС РФ відповідатимуть "за захист громадян і територій від атак безпілотних літальних апаратів та інших засобів нападу". Про це 20 серпня на засіданні координаційної ради з питань військової безпеки прикордонних територій повідомив міністр оборони РФ Андрій Бєлоусов.

Уривок відео із засідання опубліковано в Telegram російського міноборони.

Хто очолить ці три угруповання, не уточнюють.

Водночас "Русская служба ВВС" наголосила в Telegram, що може йтися не про створення, а про відтворення угруповань.

Як зазначив ЗМІ, у квітні, після нового наступу окупантів у Харківській області, повідомляли про створення угруповання військ "Север", до якого увійшли угруповання "Белгород", "Курск" і "Брянск".

Тоді їх називали "угруповання прикриття кордону" або "угруповання військ", проінформувала "Русская служба ВВС".

Раніше російське міноборони повідомляло лише про діяльність угруповань окупаційних військ, які воюють на території України.

Контекст:

6 серпня розпочався наступ ЗСУ в Курській області РФ, у регіоні тривають бої. Із 9 серпня у трьох сусідніх з Україною областях – Курській, Брянській та Бєлгородській – ввели режим контртерористичної операції.

12 серпня президент України Володимир Зеленський уперше офіційно повідомив про операцію в Курській області.

20 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський поінформував, що під контролем України – 1263 км&³2; і 93 населені пункти російського регіону.