США ввели нові санкції проти РФ, Скрипаль вийшов із критичного стану, Роскомнагляд хоче обмежити доступ до Telegram. Головне за день

Основні події 6 квітня
Фото: EPA

"ГОРДОН" подає огляд головних подій п'ятниці, 6 квітня.

США ввели нові санкції проти РФ

США 6 квітня ввели санкції проти 24 російських бізнесменів і високопосадовців, а також низки компаній. Як уточнили в мінфіні, громадянам США заборонено вести бізнес із фізичними та юридичними особами із санкційного списку. Активи фігурантів списку, що підпадають під юрисдикцію США, буде заморожено. Детальніше про новий список санкцій – у публікації видання "ГОРДОН".

Україна синхронізує санкції проти РФ зі США

Президент України Петро Порошенко заявив, що чекає пропозицій щодо синхронізації українського й американського санкційних режимів проти Росії.

Скрипаль вийшов із критичного стану

Стан колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля, якого отруїли у Великобританії на початку березня, швидко поліпшується. У лікарні Солсбері заявили, що Скрипаль "добре реагує на лікування" і більше не перебуває у критичному стані.

Роскомнагляд вимагає заблокувати Telegram

6 квітня Роскомнагляд звернувся в Таганський районний суд Москви з вимогою обмежити доступ на території РФ до месенджера Telegram. У Telegram цього самого дня зазначили, що продовжують дотримуватися колишньої позиції, згідно з якою Telegram технічно не може надати владі РФ ключі шифрування.

Ryanair почне польоти з Києва на два місяці раніше

Авіакомпанія-лоукостер Ryanair у вересні 2018 року відкриє маршрут із Києва в Берлін. Це буде перший маршрут Ryanair в Україні, польоти починають на два місяці раніше, ніж було заплановано.

Апеляційний суд залишив у силі вирок Агєєву

5 квітня Апеляційний суд Луганської області залишив у силі вирок росіянину Віктору Агєєву, якого 25 січня засудили до 10 років позбавлення волі за участь у терористичній організації.

Екс-президента Південної Кореї засудили до 24 років в'язниці

6 квітня екс-президента Південної Кореї Пак Кин Хе суд засудив до 24 років в'язниці і зобов'язав виплатити штраф у розмірі 18 млрд вон (приблизно 443 млн грн).