США закликали своїх громадян негайно покинути Росію

США порекомендували своїм громадянам покинути Росію в найкоротший строк
Фото: depositphotos.com
Американське посольство в Москві закликає громадян США негайно покинути Росію. Про це 28 вересня йдеться в заяві відомства.

"21 вересня російський уряд почав мобілізацію своїх громадян до збройних сил на підтримку вторгнення в Україну. Росія може відмовитися визнавати громадянство США в осіб із подвійним громадянством, відмовити їм у доступі до консульської допомоги США, перешкодити їхньому виїзду з Росії та призвати осіб із подвійним громадянством на військову службу", – ідеться в повідомленні.

У зв'язку з мобілізацією посольство рекомендує громадянам США відмовитися від поїздок до Росії, а тим, хто проживає чи подорожує зараз до РФ, негайно покинути країну, поки залишаються обмежені можливості для виїзду на приватній основі.

Контекст:

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив, що підписав указ про оголошення часткової мобілізації в Росії для поповнення військ, які вторглися в Україну.

Після оголошення мобілізації міністерства закордонних справ Болгарії, Польщі та Естонії закликали своїх громадян у найкоротші строки покинути Росію.