Столтенберг про відносини з РФ: Нам потрібні і надійне стримування, і оборона, і діалог

Столтенберг: Росія стоїть на порядку денному НАТО
Фото: nato.int

Одна з причин, через яку країни – члени НАТО вкладають більше засобів у колективну оборону, – це агресія Росії в Україні, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

У відносинах із РФ НАТО потрібні діалог, надійне стримування і оборона, сказав генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг 25 травня на прес-конференції в Брюсселі, повідомляють на сайті НАТО.

"Росія стоїть на порядку денному НАТО. У нас є чітке і зрозуміле повідомлення. І воно полягає в тому, що нам потрібні і надійне стримування, і оборона, і діалог", – заявив він.

Столтенберг підкреслив, що агресія РФ в Україні – це одна з причин, через яку країни – члени Альянсу вкладають більше в колективну оборону і нарощують військову присутність у східній частині НАТО.

Генсек додав, що підтримує продовження економічних санкцій проти РФ.

"Я вважаю, що санкції надзвичайно важливі як реакція на незаконну анексію Криму і невиконання Мінських угод", – сказав він.

Учора в Брюсселі пройшла неформальна зустріч країн – учасниць НАТО. Під час неї Столтенберг заявив, що Альянс залишається прихильником повного виконання Мінських угод.

Відносини між НАТО та Росією погіршилися після анексії Криму і початку бойових дій на сході України.