"Страйк виборців". У російських містах проходять мітинги прибічників Навального

Акція у Новосибірську
Фото: Команда Навального / Twitter

Мітинги прибічників російського політика Олексія Навального вже пройшли у східній частині Росії.

28 січня в російських містах проходять мітинги у межах акції "Страйк виборців", оголошеної політиком Олексієм Навальним. Події транслює канал "Навальный LIVE" у YouTube.

На вулиці вийшли жителі Южно-Сахалінська, Магадана, Владивостока, Улан-Уде, Барнаула, Іркутська, Кемерова, Новосибірська, Томська, Челябінська, Іжевська, Омська, Якутська, Красноярська та інших міст.

Meduza повідомляє, що  на Далекому Сході акції вже закінчилися. Інтернет-видання відзначає, що поліція затримує тільки організаторів. Не всі акції погоджено.

За даними "ОВД-Инфо", усього затримано 27 осіб: на акції в Кемерові – 15 осіб, у Самарі – двох, у Южно-Сахалінську, Томську, Березниках – по одній.

Сайт зазначає, що як мінімум шістьох осіб затримали в офісі Фонду боротьби з корупцією (ФБК) у Москві. Там поліцейські випиляли болгаркою двері в студію "Навальный LIVE", де йшов прямий ефір. Одного з ведучих, Дмитра Низовцева, звинуватили у закладанні бомби в будівлі.

Президентські вибори у РФ відбудуться 18 березня. Про бажання брати участь у перегонах заявило 67 претендентів, зокрема чинний російський президент Володимир Путін.

25 грудня 2017 року ЦВК РФ ухвалив рішення про відмову в реєстрації Навального через його судимість. Навальний у відповідь опублікував в інтернеті відеозвернення, у якому оголосив про "страйк виборців" через відмову ЦВК РФ допускати його на вибори.

Він намагається оскаржити недопуск до виборів у суді.