Telegram дозволить створювати магазини всередині месенджера і залишати чайові

Новий функціонал Telegram виявили в актуальних бета-версіях клієнтів для Android і macOS
Фото: depositphotos.com

У найближчому оновленні месенджера Telegram з'явиться можливість продавати товари і послуги в каналах і групах безпосередньо без допомоги ботів, повідомляє видання "Код Дурова".

Новий функціонал видання виявило в актуальних бета-версіях клієнтів для Android і macOS. Перевірити, як працюватиме функція, можна в тестовому магазині – TestStore.

Оплату за товари і послуги в Telegram здійснюватимуть за допомогою сторонніх платіжних систем, таких як Stripe, LiqPay, Payme та інших. Також з'явиться можливість залишати чайові та зберегти дані банківської картки для майбутніх покупок усередині месенджера.

Контекст:

Месенджер Telegram з'явився 2013 року, його створив російський підприємець і розробник Павло Дуров. У січні 2021 року кількість активних користувачів месенджера перевищила 500 млн, причому 25 млн користувачів приєдналися до месенджера всього за три дні.

В Україні Telegram є одним із найпопулярніших месенджерів, ним користується 24% українців. Найбільше охоплення у месенджера серед громадян 18–29 років – майже 59%.