Телеканал "Россия 1" опублікував запис телефонної розмови Юлії Скрипаль із сестрою. Достовірність запису не підтверджено

Отруєння Скрипалів розслідують у Великобританії
Фото: ЕРА

Сестра отруєної у Великобританії Юлії Скрипаль Вікторія стверджує, що телефонна розмова, оприлюднена в ефірі телеканала "Россия 1" відбулася увечері 4 квітня.

В ефірі телеканала "Россия 1" 5 квітня оприлюднили аудіозапис телефонної розмови Юлії Скрипаль, яку отруїли у Великобританії разом із батьком, екс-офіцером російської розвідки Сергієм Скрипалем, із двоюрідною сестрою Вікторією Скрипаль, котра живе в Росії. Ведуча "России 1" зазначила, що телеканал не може підтвердити достовірність запису, наданого Вікторією Скрипаль.

"Ми не можемо підтвердити справжність цього запису, не знаємо, хто саме і за яких обставин записав цю розмову. Зі слів Вікторії Скрипаль, яка сама в нашій програмі щойно передала телефонний запис, розмова відбулася вчора ввечері", – сказала ведуча.

На записі дві жінки обговорюють стан нібито Юлії Скрипаль. Вона каже, що почувається "нормально". "Усе добре, усе вирішено, усі поправляються, усі живі. Ні в кого непоправних речей немає, мене скоро виписують", – заявила, імовірно, Юлія Скрипаль.

Вона зазначила, що батько "зараз відпочиває, спить".

Також співрозмовниці обговорювали намір Вікторії відвідати родичку у Великобританії. Нібито Юлія Скрипаль відповіла сестрі, що візи їй "ніхто не дасть".

Розмова триває приблизно дві хвилини. Водночас на записі немає сторонніх звуків, тільки голоси двох жінок.

4 березня 66-річного Скрипаля та його 33-річну доньку Юлію госпіталізували у британському Солсбері. Також у лікарню доправили сержанта місцевої поліції Ніка Бейлі, який відвідав будинок Скрипаля. Слідство з'ясувало, що під час замаху використовували розроблений у Росії нервово-паралітичний агент "Новачок".

29 березня стало відомо, що Юлія Скрипаль прийшла до тями і почала розмовляти, а 30 березня лікарі розповіли, що вона в лікарні почала їсти і пити. У посольстві РФ 30 березня висунули вимогу надати їм доступ до Скрипаль, яка одужує.

31 березня у посольстві РФ повідомили, що у зв'язку з повідомленнями британської преси про те, що Юлія Скрипаль пішла на поправку, її двоюрідна сестра Вікторія Скрипаль хоче відвідати її у Великобританії.

Юлія Скрипаль є громадянкою Росії, а її батькові надали політичний притулок у Великобританії.