The Wall Street Journal назвала суму, яку Маск має намір щомісяця виділяти для президентської кампанії Трампа

Маск готовий виділяти для перемоги Трампа $45 млн на місяць, пишуть ЗМІ
Фото: ЕРА

Власник компаній Tesla Inc., SpaceX і соцмережі X американський мільярдер Ілон Маск має намір щомісяця жертвувати на президентську кампанію експрезидента США Дональда Трампа по $45 млн. Про це 15 липня повідомила з посиланням на свої джерела The Wall Street Journal.

Співрозмовники видання кажуть, що Маск заявив, що пожертвування він має намір робити в комітет політичних дій America PAC, який підтримує Трампа у його новій президентській кампанії.

13 липня агентство Bloomberg писало з посиланням на свої джерела, що в America PAC Маск вніс велику пожертву.

Bloomberg звертав увагу, що раніше Маск конфліктував із Трампом, а тепер вони "зблизилися": бізнесмен консультує політика у сферах електромобілів і криптовалют, і експрезидент, за словами Маска, може зателефонувати йому "раптово і без причини".

Автори матеріалу, опублікованого агентством, вважають, що Маск, який говорив про те, що не має планів фінансувати будь-кого з кандидатів у президенти США, хоче "залишити слід на політичному ландшафті США".

За даними Bloomberg, America PAC витрачає гроші переважно на контакти з виборцями, зокрема оплатила цифрові медіа, текстові повідомлення й телефонні дзвінки для охоплення виборців.

Контекст:

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Головними претендентами називають нинішнього главу Білого дому демократа Джо Байдена (офіційно його ще не висунули у президенти) та республіканця Дональда Трампа (партія офіційно висунула його 15 липня).

Байдена закликають знятися з президентських перегонів, зокрема, через його вік і стан здоров'я. Кандидатуру Байдена мають затвердити на з'їзді Демократичної партії, який відбудеться 19 серпня.

Увечері 27 червня у США відбулися перші з двох запланованих дебатів Байдена і Трампа. Американські ЗМІ розкритикували виступ Байдена. Як написало видання The Hill, президент "плутався в словах і втрачав хід думки, а його мовлення часто переривалося". Байден визнав, що "облажався" на дебатах із Трампом, проте сказав своїм прибічникам, що залишиться у президентських перегонах.

Після дебатів Байдена і Трампа підтримка кожного з них становить по 40%. Про це свідчать результати опитування, проведеного агентством Reuters і соціологічною компанією Ipsos, результати опублікували 3 липня.

Шанси Трампа виграти президентські перегони стали вищими після замаху 13 липня, писали ЗМІ.