Time заніс Зеленського до першої сотні впливових людей року. Статтю про нього написав Байден

Читачі журналу назвали Зеленського найвпливовішим у 2022 році
Фото: ЕРА
Американський журнал Time заніс президента України Володимира Зеленського до списку зі 100 найвпливовіших людей 2022 року. Перед цим він переміг у голосуванні серед читачів журналу, випередивши американського бізнесмена Ілона Маска, прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона та президента США Джо Байдена. Останній написав про Зеленського в номер супровідну статтю.

"Коли [президент РФ] Володимир Путін розпочав жорстоку війну проти України і українці потребували свого лідера, слова Володимира Зеленського луною рознеслися по всьому світу: "Президент тут", – ідеться у ній.

За словами Байдена, в особі Зеленського у народу України "є лідер, гідний його хоробрості та стійкості".

"Щоразу, коли ми спілкуємося, я чую в його голосі невблаганну рішучість людини, яка глибоко вірить у свій обов'язок перед народом і щодня бере на себе відповідальність вести за собою націю в цей темний і важкий час", – зазначив глава Білого дому.

Зеленський позначений Time у категорії "Лідери". Окрім нього, до списку увійшли ще двоє громадян України: головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний (теж у категорії "Лідери") і головна редакторка видання "Українська правда" Севгіль Мусаєва (у категорії "Новатори").

Контекст:

19 травня Time опублікував результати опитування серед своїх читачів, кого вони вважають найвпливовішою людиною у 2022 році. На перший рядок рейтингу потрапив Зеленський – за нього проголосувало понад 3,3 млн опитаних, тобто 5%.

28 квітня той самий американський журнал опублікував статтю про президента України під назвою "Всередині світу Зеленського" (Inside Zelensky's World), а на обкладинці – його фото. Журналіст Саймон Шустер два тижні провів в оточенні президента та бачив, як Зеленський та його радники живуть під час війни.