Трамп: Байден змусив Росію й Китай "одружитися"

Трамп розповів, чи захищатиме Тайвань
Фото: EPA

Експрезидент США Дональд Трамп, який знову балотується на цю посаду, розповів про небезпечний, на його погляд, для світу союз кількох країн в інтерв'ю Bloomberg, опублікованому 16 липня.

"Проблема в тому, що за три з половиною роки Китай об'єднався з Росією, Іраном і Північною Кореєю. А в КНДР багато ядерної зброї. І це інший світ, ніж три з половиною роки тому. [Президент США Джо] Байден – дурна людина. Він змусив Росію й Китай "одружитися". Вони одружилися, потім прийняли свого молодшого кузена, Іран, а потім вони прийняли Північну Корею. Їм більше ніхто не потрібен", – сказав Трамп.

Він також сказав, що лідер КНР Сі Цзіньпін був його "дуже добрим другом" до пандемії COVID-19. Трамп відповів на запитання, чи захищатиме Тайвань від Китаю.

"Вони [тайванці] забрали майже 100% нашого бізнесу з виробництва чипів. Я думаю, Тайвань має платити нам за оборону. Знаєте, ми нічим не відрізняємося від страхової компанії. Тайвань нічого нам не дає", – сказав Трамп.

Контекст:

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати 47-го президента США. Трамп і Байден здобули потрібну кількість голосів делегатів для висування у президенти США. Кандидатуру Байдена ще мають затвердити на з'їзді Демократичної партії, який відбудеться 19 серпня. Трампа затвердили як кандидата 15 липня.