"Я сказав би: ніколи не лізь в Україну". Трамп розповів про свої стосунки з Путіним

Трамп вважає, що за його президентства РФ не напала б на Україну
Фото: EPA

Експрезидент США Дональд Трамп, який знову балотується на цю посаду, був у добрих стосунках із нелегітимним президентом країни-агресора РФ Володимиром Путіним. Про це він сказав в інтерв'ю Bloomberg, опублікованому 16 липня.

"Ми з Путіним дуже добре ладнали в наших стосунках. Нам ніколи не загрожувала війна. Він би ніколи не поліз в Україну (під час президентства Трампа."ГОРДОН"). Я сказав би: ніколи не лізь в Україну", – заявив Трамп.

Також він висловився проти санкцій, які Захід наклав на Росію.

"Те, що ми робимо із санкціями – ми відштовхуємо всіх від себе. Отже, я не люблю санкцій. Я вважав їх дуже корисними з Іраном, але мені навіть з Іраном не потрібні були такі сильні санкції", – сказав політик.

Трамп також наголосив, що війна в Україні негативно вплинула на світові ціни на нафту.

Контекст:

Трамп обіймав посаду президента США з 2017-го до 2021-го і планує брати участь у виборах 2024 року.

Під час передвиборчої кампанії він неодноразово робив заяви щодо України. Зокрема, казав, що може закінчити війну, розв'язану Росією, протягом доби, висловлював думку, що Україні, мабуть, для цього "доведеться віддати частину території", зазначав, що міг би домовитися з Росією й запобігти війні ціною окупації частини України.

За даними The Washington Post, Трамп приватно заявляв, що може покласти край війні, якщо тиснутиме на Київ, щоб він поступився частиною території. Радник передвиборного штабу Трампа Джейсон Міллер назвав цю публікацію "фейковою новиною" і заявив, що Трамп не обере будь-якого мирного плану, поки не обійме посади.