Трамп погодився на дебати з Гарріс 10 вересня

Трамп погодився з початковими умовами дебатів
Фото: EPA

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп погодився брати участь у дебатах із віцепрезиденткою Камалою Гарріс 10 вересня на телеканалі ABC News, хоча раніше заявляв про іншу дату й інший канал. Про це ABC News повідомив у соцмережі Х 8 серпня.

"ABC News проведе дебати кандидатів у президенти, які відповідають вимогам, 10 вересня на ABC. Віцепрезидентка Гарріс і колишній президент Трамп підтвердили, що візьмуть участь у дебатах на ABC", – ідеться в повідомленні.

Гарріс також підтвердила це. "Я чула, що Дональд Трамп нарешті погодився провести дебати зі мною 10 вересня. З нетерпінням на це чекаю", – написала вона в Х.

Раніше Трамп заявив, що його дебати з Гарріс відбудуться 4 вересня в Пенсильванії і їх транслюватиме канал Fox News, який вважають наближеним до республіканців. За його словами, він побачиться із суперницею "4 вересня або ніколи". Гарріс у відповідь заявила, що раніше Трамп погодився на дебати з кандидатом від Демократичної партії (на той момент балотуватися планував президент США Джо Байден) 10 вересня на ABC News.

Контекст:

Вибори президента США відбудуться в листопаді 2024 року.

21 липня Байден оголосив про вихід із передвиборчих перегонів і підтримав висування Гарріс як кандидатки від Демократичної партії.

23 липня стало відомо, що Гарріс здобула достатню для висування підтримку серед демократів.