Трамп заявив, що Росія не має на нього компромату

Трамп: Нічого компрометувального нема і не було
Фото: ЕРА

Президент США Дональд Трамп назвав розслідування про його можливі зв'язки із РФ ганьбою і полюванням на відьом.

Президент США Дональд Трамп у своєму Twitter написав, що Росія не має на нього компромату.

Він процитував повідомлення телеканала Fox News, у якому ішлося, що "Росіяни не мають компрометувальної інформації про Дональда Трампа".

"Звичайно, ні. Тому що нічого компрометувального нема і не було", – написав Трамп.

Він знову назвав розслідування про його можливі зв'язки із РФ ганьбою і полюванням на відьом і додав, що попередній президент США Барак Обама не зробив нічого, щоб перешкодити Росії втручатися у вибори президента Сполучених Штатів.

У жовтні 2016 року влада США офіційно обвинуватила Росію у зломі серверів американських партій, а також у втручанні в процес президентських виборів у країні. У Кремлі ці обвинувачення назвали "нісенітницею".

8 листопада 2016 року республіканця Трампа було обрано президентом США.

10 грудня 2016 року ЦРУ дійшло висновку, що Росія втручалася в президентські вибори в США із метою допомогти Трампу здобути перемогу. Речник Кремля Дмитро Пєсков назвав такі обвинувачення "непристойними".

В опублікованій доповіді американської розвідки йдеться, що президент Росії Володимир Путін особисто наказав почати кампанію із втручання у вибори в США.

17 травня 2017 року розслідування можливих зв'язків між російським урядом і штабом Трампа міністерство юстиції США довірило спецпрокуророві Роберту Мюллеру.