Три американські телеканали повідомили про перемогу Байдена на виборах президента США

Байден готується виступити зі зверненням до нації, повідомив CNN
Фото: ЕРА

За даними телеканалів CNN, ABC News і Fox News, колишній віцепрезидент США, кандидат на посаду президента від Демократичної партії Джо Байден набрав від 273 до 290 голосів членів колегії вибірників за 270 необхідних для перемоги на виборах.

Колишній віцепрезидент США, кандидат на пост президента від Демократичної партії Джо Байден переміг на виборах, свідчать дані телеканала CNN, що ґрунтуються на даних підрахунку бюлетенів та оцінках експертів.

Байден, за остаточною оцінкою CNN, переміг у Пенсильванії і здобув 20 голосів вибірників, що забезпечило йому підтримку 273 членів колегії вибірників за 270 необхідних для перемоги на виборах.

У тому, що Байден заручився підтримкою 20 вибірників у Пенсильванії, впевнені також аналітики ABC News. Fox News, який враховує перемогу демократа в Аризоні, повідомив про вищу підтримку Байдена вибірниками – за даними телеканала, йдеться про 290 голосів.

Чинний президент США, кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп, за даними CNN, має підтримку 213 вибірників, за даними ABC News і Fox News – 214.

Як повідомляє CNN, Байден готується виступити зі зверненням до нації. Журналісти з'ясували, що він має намір говорити про те, що результати голосування – "не просто цифри" і що вони представляють голоси виборців, які реалізували своє "основоположне право на те, щоб їхній голос було почуто".

У США 3 листопада відбувалося основне голосування на виборах президента. На посаду претендувало понад 10 кандидатів, головними конкурентами стали Трамп і Байден. Явка на цих виборах стала рекордною за 120 років – у них узяло участь приблизно 160 млн американців.

CNN і ABC News показують, що підрахунок голосів триває в Неваді, Аризоні, Джорджії, Північній Кароліні та на Алясці. Байден, за їхніми попередніми даними, лідирує в Неваді, Аризоні, Пенсильванії та Джорджії, Трамп – на Алясці й у Північній Кароліні. Fox News уже оголосив Байдена переможцем у перших двох штатах, аналітики каналу вважають невизначеними підсумки голосування тільки у Джорджії, Північній Кароліні та на Алясці. Трамп відмовлявся визнати поразку і заявляв про намір оскаржувати результати виборів у всіх штатах, де переміг його головний суперник.

"ГОРДОН" стежить за подіями у США в режимі онлайн.