Церемонію вручення музичної премії "Греммі" перенесли через COVID-19

"Греммі" вважають найпрестижнішою музичною нагородою у світі
Фото: EPA
63-тю церемонію вручення музичної премії "Греммі" перенесли з 31 січня на 14 березня 2021 року.

63-тю церемонію вручення музичної премії "Греммі", заплановану на кінець січня, перенесли через важку епідемічну ситуацію у штаті Каліфорнія (США). Про це поінформувала пресслужба премії на своїй сторінці у Twitter.

"Після ретельних обговорень з експертами в галузі охорони здоров'я, ведучим і виконавцями, які планують виступати, ми переносимо трансляцію 63-ї церемонії вручення нагороди на 14 березня 2021 року", – ідеться в повідомленні.

Організатори розповіли, що ситуація з COVID-19 у Лос-Анджелесі, де заплановано проведення церемонії 2021 року, погіршується.

"Лікарняні служби перевантажені, відділення інтенсивної терапії досягли межі можливостей, а також нове керівництво штату і регіону підвело нас до висновку, що відтермінування церемонії – правильний вчинок. Немає нічого важливішого за здоров'я і безпеку тих, хто в нашій музичній спільноті, і сотень людей, які невпинно працюють над створенням шоу", – зауважили вони.

24 листопада Національна академія мистецтва і науки звукозапису США оголосила список номінантів на "Греммі" – американська співачка Бейонсе стала лідеркою за кількістю номінацій.

63-тю церемонію нагородження премією "Греммі" спочатку планували на 31 січня 2021 року. "Греммі" вважають найпрестижнішою музичною нагородою у світі.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

У світі станом на ранок 6 січня коронавірус підтвердили у 86,3 млн осіб. У США від початку пандемії інфіковані 21 млн осіб, 357,2 тис. – померли.