"Цю гру "сховай м'яч" треба закінчити". У Twitter заявили, що стосовно Маска проводять федеральне розслідування

28 жовтня суддя призначить час продовження суду Twitter проти Маска
Фото: EPA
Засновник SpaceX, американський бізнесмен Ілон Маск перебуває під слідством федеральної влади США за його дії у зв'язку із придбанням Twitter. Про це йдеться в заяві пресслужби соцмережі, опублікованій 14 жовтня.

У документі йдеться, що 6 жовтня компанія Twitter висунула вимогу, щоб команда Маска передала всю переписку із федеральною владою. Але в заяві не вказано, на що спрямоване розслідування і які федеральні органи його проводять. Як зазначили у Twitter, їм потрібні документи, бо вони стосуються "головних питань у судовому процесі".

"Цю гру "сховай м'яч" треба закінчити", ідеться в листі компанії.

Позов, у якому суддя Кетлін Сент-Джуд Маккормік просить наказати адвокатам Маска надати документи, подано 6 жовтня – того самого дня, коли Маккормік припинила судовий процес між двома сторонами.

Зі свого боку, адвокат Маска Алекс Спіро заявив Reuters, що заява Twitter до суду була "неправильним напрямком", і додав, що саме керівники соцмережі перебувають під федеральним розслідуванням.

28 жовтня суддя призначить час продовження процесу, якщо до цього угоду щодо купівлі соцмережі не закриють.

Контекст:

14 квітня Маск зробив пропозицію повністю купити соцмережу Twitter, оскільки, на його думку, компанія потребує перетворення. Він запропонував за 100% акцій Twitter ціну $43,4 млрд.

25 квітня Маск уклав угоду про купівлю Twitter Inc, і компанія прийняла його "найкращу й остаточну пропозицію" в сумі $44 млрд.

13 травня Маск зупинив придбання Twitter, пославшись на розгляд щодо кількості ботів у соцмережі. 7 червня він опублікував відкритий лист до Twitter із погрозою розірвати угоду, якщо  йому не нададуть даних про боти.

8 липня мільярдер повідомив, що компанія так і не надала інформації про підроблені або спам-акаунти на платформі. Через це він вирішив припинити оформлення угоди щодо купівлі.

12 липня Twitter подала позов проти Маска, а його поведінку назвала "несумлінною".

5 жовтня Маск у листі до Twitter, опублікованому Bloomberg, заявив про готовність купити Twitter за тією самою ціною, яку пропонував спочатку, $44 млрд.