Тунберг закликала американців голосувати за Байдена

Тунберг написала політичний твіт
Фото: ЕРА

Шведська екологічна активістка Грета Тунберг заявила, що не займається політикою, але боротьба за крісло президента США між республіканцем Дональдом Трампом і демократом Джо Байденом – особливий випадок.

Школярка зі Швеції, екологічна активістка Грета Тунберг закликала жителів США віддати голоси на президентських виборах за кандидата від Демократичної партії Джо Байдена. Про це вона написала у Twitter 10 жовтня.

"Я ніколи не займаюся партійною політикою. Але майбутні вибори у США – особливий випадок. Із погляду боротьби за клімат цього далеко недостатньо, і багато хто з вас, мабуть, підтримував інших кандидатів. Але, чорт забирай, організуйтеся і змусьте всіх проголосувати за Байдена", – ідеться у твіті.

Тунберг прославилася як засновниця "Шкільного страйку за клімат". У межах безстрокової акції вона закликала студентів і школярів виходити на мітинги по п'ятницях замість навчання.

23 вересня 2019 року школярка виступила з викривальною промовою на кліматичному саміті ООН у Нью-Йорку. Тунберг заявила, що людство перебуває на порозі масового вимирання, але все, про що говорять світові лідери, – це гроші.

Кліматичну активістку двічі висували на Нобелівську премію, у грудні 2019 року журнал Time назвав шведку людиною року. Після цього президент США Дональд Трамп, який буде суперником Байдена на виборах 2020 року, у своєму Twitter запропонував Тунберг навчитися управляти гнівом, сходити на гарне кіно і розслабитися.

Вибори президента США відбудуться 3 листопада.