Туреччина дала дозвіл на екстрене використання китайської вакцини проти COVID-19

За інформацією глави МОЗ Туреччини, першими у країні вакцинують медиків
Фото: EPA
Міністерство охорони здоров'я Туреччини видало дозвіл на використання у країні китайської вакцини проти коронавірусу компанії Sinovac. Першими у країні вакцинують медиків.

Туреччина почала робити щеплення своїм громадянам вакциною проти коронавірусу китайської компанії Sinovac, першу дозу препарату ввели міністру охорони здоров'я Туреччини Фахреттіну Коджі. Про це він повідомив у Twitter 13 січня.

"Сьогодні ми разом із членами наукового комітету стали першими медичними працівниками, яким ввели вакцину проти коронавірусу після затвердження її для використання в надзвичайних ситуаціях", – написав міністр.

За його інформацією, першими в Туреччині вакцинують усіх медичних працівників.

Агентство Аnadolu повідомило, що 13 січня МОЗ Туреччини і агентство з фармпрепаратів схвалили китайську вакцину для екстреного використання.

15 грудня 2020 року Туреччина вирішила терміново закупити китайську вакцину проти коронавірусної інфекції. Про це повідомив міністр закордонних справ країни Мевлют Чавушоглу в телефонній бесіді з главою китайського зовнішньополітичного відомства Ван І.

Вакцина Sinovac Biotech (CoronaVac) є інактивованою вакциною, яку випускають у шприці і зберігають за температури від +2 °С до +8 °С. Індонезія і Туреччина схвалили препарат для використання.

Китайська вакцина проти коронавірусу компанії Sinovac продемонструвала загальну ефективність 50,38% під час клінічного дослідження, проведеного у Бразилії. Про це йдеться на сайті уряду Сан-Паулу 12 січня.

28 грудня МОЗ України уклало контракт про постачання китайської вакцини проти коронавірусу компанії Sinovac Biotech. Постачанням займається українська фармацевтична компанія "Лекхім", яка одержала квоту на ввезення в Україну 5 млн доз вакцини від Sinovac Biotech у першому півріччі 2021 року. Із них МОЗ планує закупити 1,9 млн доз за ціною 504 грн за дозу, для українців щеплення буде безплатним. Зареєструвати препарат в Україні планують до 5 лютого.