У 50 країнах через пандемію коронавірусу відклали вакцинацію проти інших захворювань – ВООЗ

У світі зривають кампанії з вакцинації, зокрема проти кору
Фото: ЕРА
Через пандемію коронавірусної інфекції COVID-19 у 50 країнах відклали 60 кампаній із масової імунізації проти різних захворювань, багато з них переносять понад рік. Про це йдеться в заяві Всесвітньої організації охорони здоров'я, опублікованій 26 квітня.

Через зрив кампаній з імунізації приблизно 228 млн людей, переважно діти, схильні до ризику захворіти на кір, на жовту лихоманку, поліомієліт, зазначили у ВООЗ.

Понад половину із 50 держав, де зривають кампанії, – країни Африки. Це свідчить про тривалу нерівність у доступі людей до вакцинації, підкреслили в організації.

"Кампанії з імунізації проти кору, яка є однією з найконтагіозніших хвороб і може призвести до великих спалахів там, де люди не проходять вакцинації, зазнають найбільшого впливу [пандемії]", – наголошують у релізі.

За оцінкою ВООЗ, 23 з усіх відкладених кампаній – це імунізація проти кору. Вони стосувалися 140 млн людей.

Гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус закликав забезпечити захист служб профілактичної вакцинації в усіх країнах.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, у світі коронавірус підтвердили майже у 148 млн осіб, 3,1 млн – померли, 85,7 млн – одужали.