У Берліні повідомили про "серйозні докази" використання хімічної зброї в Сирії

Волонтери повідомили про хіматаку в Думі 7 квітня
Фото: ЕРА

Уряд Німеччини буде робити все можливе, щоб зберегти політичний тиск на Росію через імовірне застосування хімічної зброї в Сирії.

Існують серйозні докази, які вказують на використання хімічної зброї в Сирії, заявив офіційний речник федерального уряду Німеччини Штеффен Зайберт, пише Reuters.

Він підкреслив, що ФРН зробить усе можливе для збереження політичного тиску на Росію через імовірну хіматаку в Сирії.

За його словами, Німеччина тісно спілкується зі США та іншими союзниками щодо планованих заходів у відповідь на хімічну атаку в Думі.

7 квітня 2018 року волонтери й рятувальники повідомили, що в Сирії вертоліт скинув бочкову бомбу з хімічною речовиною на місто Думу у Східній Гуті, унаслідок хіматаки загинуло від 70 до 100 осіб.

Президент США Дональд Трамп поклав відповідальність за інцидент на президента Сирії Башара Асада і його союзників – Іран і РФ.

9 квітня глава Білого дому попередив, що Вашингтон планує протягом найближчих 2448 годин ухвалити рішення про відповідь на атаку в Думі. 12 квітня він уточнив, що США можуть завдати удару "або дуже скоро, або взагалі не так скоро".

Президент Франції Еммануель Макрон зазначав, що ймовірні силові заходи країн Заходу союзників офіційного Дамаска не торкнуться.

Водночас посол Росії в Лівані Олександр Засипкін заявив, що Росія залишає за собою право збивати американські ракети, випущені по цілях у Сирії. Трамп у відповідь стверджував, що ракети "прилетять – прекрасні, нові та "розумні".

Канада, Німеччина та Італія відмовилися брати участь в операції.