У Білому домі заявляють, що Байден і Зеленський розмовляють "регулярно й часто"

Від початку повномасштабної війни Зеленський зустрічався з Байденом у Вашингтоні й у Києві
Фото: ЕРА
Лідери Сполучених штатів Америки й України перебувають у постійному контакті. Про це координатор зі стратегічних комунікацій Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі заявив 4 травня на брифінгу, який Білий дім транслював у YouTube.

За його словами, президент США Джо Байден регулярно розмовляє з президентом України Володимиром Зеленським. 

"Спілкування між президентом Байденом і президентом Зеленським? Вони спілкуються регулярно й часто", – сказав Кірбі.

Він додав, що також не може сказати, коли президенти наступного разу вийдуть на зв'язок.

Контекст:

На початку повномасштабного вторгнення Росії, навесні 2022 року, за словами Байдена, він розмовляв із Зеленським "майже щодня". Про останню телефонну розмову між Зеленським і Байденом Офіс президента України офіційно повідомляв на початку грудня 2022 року.

Байден і Зеленський від початку повномасштабного вторгнення зустрічалися двічі. Зеленський їздив у Вашингтон 21 грудня 2022 року. Це був перший закордонний візит президента України під час війни.

Американський президент приїхав до Києва 20 лютого – у День пам'яті героїв Небесної сотні. Американський журнал Rolling Stone із посиланням на джерела в адміністрації президента США написав, що спецслужби пропонували Байдену зустрітися із Зеленським на кордоні з Польщею або у Львові, але той обрав Київ як символ мужності України.