Байден висловив захоплення хоробрістю ЗСУ і народу України

Байден захоплений героїзмом українців  як військових, так і цивільних
Фото: EPA

Президент США Джо Байден назвав український народ "напрочуд хоробрим" і подякував американському військовому командуванню за допомогу Києву, повідомляє 4 травня "Голос Америки".

Байден, окрім того, дав високу оцінку американським військовим лідерам, які допомагають Україні в боротьбі з російським вторгненням – його президент США схарактеризував як "жорстоке".

Як пише "Голос Америки", Байден на вечері в Білому домі для очільників командувань збройних сил США зазначив, що американські військові озброїли, оснастили та навчили "горду і хоробру українську армію", тим самим надавши Україні допомогу у збереженні свободи й демократії.

Президент США розповів, що й до російського вторгнення він приділяв багато часу українським питанням і часто контактував із Верховною Радою. Він зізнався, що після повномасштабного російського вторгнення в Україну був "трохи здивований" тим, наскільки мужні й "напрочуд хоробрі" не лише військові, а й увесь український народ.

За словами Байдена, українці виконують "просто неймовірну роботу". Запрошеним до Білого дому американським військовим він сказав, що це відбувається завдяки їм.

Контекст:

Загалом Сполучені Штати виділили Україні допомогу у сфері безпеки на суму понад $36,4 млрд від моменту приходу до влади адміністрації Байдена, вказали в Пентагоні 3 травня.

США анонсували виділення нового пакету військової допомоги на суму $300 млн 3 травня.