У Білорусі мобільний оператор анонсував виплату компенсацій за відсутність інтернету

Від дня виборів президента 9 серпня інтернет у Білорусі працював із перебоями
Фото: depositphotos.com

Абоненти компанії А1, чий тарифний пакет містив тільки інтернет-трафік, отримають компенсацію в розмірі 100%, повідомили у пресслужбі оператора.

У Білорусі один з операторів мобільного зв'язку – компанія A1 – запропонував своїм абонентам компенсацію за вимкнення інтернету в період із 9-го до 11 серпня включно. Про це йдеться на сайті компанії.

Компенсація торкнеться абонентів мобільного зв'язку, домашнього інтернету та цифрового телебачення VOKA. Вона буде в такому розмірі:

  • за тарифний план з обсягом трафіку від 500 МБ до 9 ГБ компенсують 30% щоденної абонентської плати за кожен день відсутності сервісу;
  • з трафіком від 10 ГБ – 50%;
  • абонентам із тарифними пакетами, які містять тільки інтернет-трафік, незалежно від обсягу – 100%.

Aбонентам домашнього інтернету та телебачення VOKA буде надано компенсацію:

  • на тарифних планах домашнього інтернету без увімкненого відеосервісу VOKA – у розмірі 100% щоденної абонентської плати за кожен день відсутності сервісу;
  • на тарифних планах домашнього інтернету, в абонентську плату яких включено відеосервіс VOKA, – у розмірі 50% щоденної абонентської плати за кожен день відсутності сервісу.

Від дня виборів президента 9 серпня інтернет у Білорусі працював із перебоями. Глава держави Олександр Лукашенко заявив, що вимкнення відбувається за кордоном, це не ініціатива влади.

11 серпня у великих містах країни зник мобільний інтернет.

Уранці 12 серпня в Мінську частково відновився доступ в інтернет, месенджери і пошуковики працюють, завантажуються майже всі сайти.