У Білорусі силовики затримали "рейкових партизанів", є поранені

Білорусів затримали за пошкодження релейних шаф
Скріншот: МВД Беларуси / Telegram
Білоруські силовики в ніч на 30 березня затримали трьох жителів міста Бобруйськ, яких вважають причетними до знищення релейних шаф – апаратури, що забезпечує рух залізничних поїздів. Про це заступник глави МВС Геннадій Казакевич оголосив 6 квітня, відеокоментар опубліковано в Telegram-каналі міністерства.

Він назвав чоловіків "терористами", а пошкодження об'єктів залізничної інфраструктури – "терактами". Пошкодження інфраструктурі було завдано ще 28 березня.

Під час затримання ці жителі Бобруйська чинили опір і до них "застосували зброю на ураження", заявив Казакевич. Двоє дістали поранення, їх було госпіталізовано.

Спільнота залізничників Білорусі пише в Telegram, що ці затримані не чинили опору, але їх "цілеспрямовано розстріляли в колінні суглоби".

Ще одного такого "терориста" – жителя Мінського району силовики затримали у Борисівському районі 1 квітня, сказав Казакевич. Його тяжко поранили під час затримання.

За повідомленням журналістів, які ведуть паблік "Беларускі Гаюн", ідеться про так званих рейкових партизанів.

Так їх називає правозахисний центр "Весна". Чоловіки, ймовірно, намагалися перешкодити поїздам із російською військовою технікою рухатися в бік України.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)