У Білорусі Тихановському продовжили арешт до кінця квітня

Тихановському інкримінують грубе порушення громадського порядку
Фото: ЕРА
Строк арешту білоруського блогера, опозиціонера Сергія Тихановського спливав 28 лютого. Тримання під вартою продовжили ще на два місяці.

Білоруському опозиціонеру, блогеру Сергієві Тихановському продовжили строк тримання під вартою до кінця квітня. Про це 26 лютого агентству "Интерфакс-Запад" повідомила адвокатка заарештованого Наталія Мацкевич.

Попередній строк арешту спливав 28 лютого.

Тихановський збирався балотуватися в президенти Білорусі на виборах 9 серпня 2020 року, але йому відмовили в реєстрації. Тоді він запропонував кандидатуру своєї дружини Світлани – і її зареєстрували. Тихановського затримали в травні на пікеті на підтримку висування дружини, він перебуває в СІЗО.

Опозиціонеру інкримінують ч. 1 ст. 342 (організація і підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок) Кримінального кодексу Білорусі.

На виборах президента Білорусі, за офіційними даними, переміг Олександр Лукашенко, який перебуває при владі з 1996 року. Водночас альтернативні екзитполи засвідчили впевнену перемогу Тихановської.

У країні від серпня тривають протести проти фальсифікації виборів, а також проти режиму Лукашенка. Білоруські силовики жорстко розганяли мітингувальників. Вони застосовували світлошумові гранати, гумові кулі і водометиЗа час протестів було затримано понад 10 тис. демонстрантів, сотні дістали травми і поранення. За офіційними даними, загинуло четверо учасників мітингів.

Тихановська після виборів була змушена покинути Білорусь.