У Білорусі заарештували журналіста Галка

Галка заарештували дорогою до Мінська
Фото: Олександр Хоменко / Gordonua.com

Білоруський журналіст Дмитро Галко жив в Україні з листопада 2017 року. На батьківщині його обвинувачували в насильстві щодо працівника міліції.

У Білорусі заарештували журналіста, блогера Дмитра Галка, який прямував до Мінська зі Львова. Про це на своїй сторінці у Facebook написала його дружина Юлія Гаркуша.

"Дмитро Галко таки поїхав у Мінськ, наче розрулити питання із податковою та, звісно ж, побачити сина. Але до Мінська він не доїхав, його таки заарештували", – написала вона в суботу, 22 квітня.

Слідчий комітет Білорусі в коментарі виданню "Наша Ніва" підтвердив арешт журналіста. У відомстві заявили, що проти Галка було відкрито кримінальну справу за статтею "насильство щодо співробітника органів внутрішніх справ" і він перебував у розшуку.

За даними видання, у листопаді 2017 року син Галка Ян святкував свій день народження, і сусіди викликали дільничного через занадто гучну музику. Галко нібито побився з міліціонером, після чого у квартиру прибув ОМОН. Сам журналіст заперечує інформацію про бійку з дільничним.

Після того інциденту журналіст із сином виїхали в Маріуполь, де живе його дружина, однак син незабаром повернувся в Білорусь.

Галко – білоруський журналіст і блогер, який знімав репортажі про війну на Донбасі.