У Болгарії мають намір ввести 10-денний локдаун

У Болгарії посилюють карантин
Фото: EPA
Карантинні обмеження в Болгарії набудуть чинності із 22 березня.

У Болгарії вводять локдаун на 10 днів у зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Костадін Ангелов 18 березня, пише сайт News.bg.

Обмеження набудуть чинності в понеділок, 22 березня.

Ресторани у країні будуть працювати тільки на доставку і на винос, торгівлю дозволено лише в гіпермаркетах і супермаркетах, у торговельних центрах працюватимуть тільки аптеки, продуктові магазини і хімчистка.

Також буде закрито тренажерні зали і скасовано всі масові заходи. На весіллях та інших урочистостях дозволено присутність не більше ніж 15 осіб.

Відвідування дитячих садків зупинено. Учням і студентам можна приходити до навчальних закладів тільки на іспити і практичні заняття.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. У Болгарії, за даними американського Університету Джонса Гопкінса, коронавірус підтвердили у 291,8 тис. осіб, померло 11,7 тис. пацієнтів, 230,5 тис. хворих одужали.