У день довиборів до Конгресу американські військові відімкнули "фабрику тролів" від інтернету – The Washington Post

Американські військові захистили вибори від імовірного втручання російських тролів, пише The Washington Post
Фото: ЕРА

За інформацією The Washington Post, співробітники російського "Агентства интернет-исследований" не могли зрозуміти, чому в них відсутній інтернет.

Кібервійська США на два дні відмикали від інтернету російське "Агентство интернет-исследований", відоме як "фабрика тролів". Це сталося під час проміжних виборів у Конгрес, пише The Washington Post із посиланням на джерела.

Операція тривала від початку голосування 6 листопада 2018 року до закінчення підрахунку голосів, щоб не дати можливості тролям розсилати в соцмережах повідомлення, які ставили б під сумнів підсумки виборів, повідомило одне з джерел.

Видання не уточнює механізму операції. Співробітники "фабрики тролів" не розуміли, що відбувається, і постійно зверталися до системних адміністраторів, стверджує інший співрозмовник The Washington Post.

6 листопада 2018 року у США відбулися проміжні вибори, було переобрано 35 зі 100 сенаторів і всі 435 членів Палати представників Конгресу.

У жовтні кіберкомандування збройних сил США провело превентивну операцію із захисту довиборів від російського втручання, повідомляло видання The New York Times із посиланням на джерела. Американські військові зв'язувалися з росіянами, яких підозрюють у поширенні дезінформації, повідомляли їм, що за їхньою діяльністю стежать і що їм можуть загрожувати санкції або висунення офіційних обвинувачень.