У Франції пошкодили обладнання оператора зв'язку в шести департаментах – ЗМІ

Частина клієнтів французького мобільного оператора залишилася без зв'язку
Фото: EPA

У ніч на 29 липня зловмисники пошкодили обладнання оператора зв'язку на території шести департаментів Франції. Про це повідомляє BFMTV із посиланням на джерело в поліції.

В електрошафах з обладнанням оператора SFR було перерізано оптоволоконні кабелі дальнього зв'язку. Інцидент торкнувся частини клієнтської бази телефонного оператора.

На цьому етапі кількість постраждалих клієнтів ще не відома. Триває розслідування.

Інциденти зафіксували в департаментах Од, Еро, Буш-дю-Рон, Дром, Уаза та Мез.

Контекст:

26 липня в день відкриття Олімпіади у Франції сталася низка диверсій на залізничних об'єктах. Міністр транспорту Патріс Вергріт заявив про скасування "значної кількості поїздів", усього від транспортного колапсу могло постраждати 800 тис. мандрівників.

Окрім того, від початку літа у Франції сталося кілька гучних затримань підозрюваних у підготовці терактів. Зокрема, у червні в Парижі затримано 18-річного уродженця Чечні, який, за версією слідства, готував теракт на стадіоні "Жоффруа Гішар" у Сент-Етьєні19 липня заарештували російського кухаря Кирила Грязнова за обвинуваченням у шпигунстві, а 24 липня – росіянина, підозрюваного в намірі спровокувати воєнні дії під час Олімпіади.