У Франції затримали громадянина України й Росії з вибухівкою – ЗМІ

Уродженця Донбасу затримали у Франції
Фото: depositphotos.com

26-річного громадянина України й Росії родом із Донбасу 4 червня затримали в муніципалітеті Руассі-ан-Франс на півночі Франції за підозрою в "участі в терористичній організації". Про це повідомляє телеканал BFMTV із посиланням на джерела.

Чоловік дістав серйозні опіки після того, як виготовив вибуховий пристрій, його доправили в лікарню з готелю, у якому він перебував.

Правоохоронці виявили в його номері матеріали, призначені для виготовлення вибухових пристроїв, розповіли каналу в національній антитерористичній прокуратурі. Один із них вибухнув. Готель довелося евакуювати.

Пристрій склали з використанням старого методу, який полягав у під'єднанні до телефона і спрацьовуванні під час телефонного дзвінка, повідомили джерела. На місці також виявили кілька паспортів.

Після надання медичної допомоги чоловіка затримала поліція. Національна антитерористична прокуратура розпочала розслідування за обвинуваченнями в участі в терористичній злочинній спільноті з метою підготовки злочинів, які завдають тілесних ушкоджень, і зберіганні вибухівки.