У Гонконзі людям із позитивним тестом на COVID-19 будуть платити по $645

Від початку пандемії в Гонконзі виявлено понад 5,7 тис. випадків інфікування
Фото: depositphotos.com

Секретарка з питань продовольства і здоров'я міста Софія Чан заявила, що влада Гонконгу має намір боротися з побоюваннями людей, які уникають тестів на COVID-19, тому що бояться опинитися в ізоляції і втратити доходи.  

Адміністрація Гонконгу буде виплачувати по 5 тис. гонконзьких доларів ($645) людям із позитивним тестом на коронавірус. Про це заявила секретарка з питань продовольства і здоров'я міста Софія Чан. Текстову версію заяви наводить RTHK.

За її словами, грошову допомогу виділятимуть разово. Так влада має намір боротися з побоюваннями людей, які уникають тестів, тому що бояться опинитися в ізоляції і втратити доходи.  

Чан повідомила, що подробиці схеми підтримки незабаром надасть бюро праці та соціального забезпечення Гонконгу.

Вона додала, що найближчими тижнями в Гонконгу відкриють ще п'ять центрів тестування в різних районах міста. Зараз їх чотири.

Секретарка з питань продовольства і здоров'я Гонконгу заявила, що в місті почалася четверта хвиля пандемії, пише South China Morning Post. За її словами, протягом останньої доби було виявлено понад 60 попередніх і підтверджених випадків захворювання на COVID-19. 26 підтверджених випадків захворювання в місті – це максимум, зареєстрований упродовж трьох місяців. Ще 40 осіб одержали попередній позитивний результат.

За даними уряду Гонконгу, із початку пандемії виявлено понад 5,7 тис. випадків інфікування, 108 осіб померли, 5,2 тис. – одужали.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними Університету Джонса Гопкінса, станом на 23 листопада у світі виявлено 58,9 млн випадків COVID-19, померло 1,39 млн осіб, одужало 37,6 млн пацієнтів.