У Греції внаслідок землетрусу загинуло двоє підлітків. Кількість жертв у Туреччині зросла

Із-під завалів урятували 70 жителів Туреччини
Фото: EPA

Землетрус в Егейському морі торкнувся Туреччини та Греції. На грецькому острові Самос загинуло двоє підлітків, а в Туреччині кількість жертв зросла з чотирьох до шести осіб.

У Греції двоє підлітків загинули під час обвалення стіни на острові Самос унаслідок землетрусу, повідомив прем'єр-міністр країни Кіріакос Міцотакіс у Twitter 30 жовтня.

"Бракує слів, щоб описати почуття людини, яка втратила дітей. Ми думаємо про їхні сім'ї і про нестерпний біль, який вони відчувають. Висловлюю найщиріші співчуття", – написав міністр.

Міністерка освіти Нікі Керамеос висловила у Twitter співчуття у зв'язку із загибеллю підлітків.

"Вражена трагічною загибеллю двох студентів унаслідок землетрусу на Самосі. Студенти їхали додому, їх розчавила стіна. Наші думки із сім'ями загиблих дітей. Щиро співчуваю рідним, близьким та однокласникам", – зазначила міністерка.

За інформацією грецького телеканала ЕРТ, підліткам було 15 і 17 років. Вони йшли вузькою вулицею міста, коли на них впала стіна.

Окрім них, унаслідок землетрусу постраждав 14-річний підліток на півночі острова. У нього серйозні переломи, його перевозять у столицю Греції Афіни.

Грецька газета Kathimerini пише, що внаслідок землетрусу постраждало восьмеро осіб. Їх помістили в лікарню та клініку на острові, травми життю постраждалих не загрожують. Найбільше руйнувань землетрус спричинив у містах Піфагоріо, Карловасі та Ваті (невеликі міста на території острова Самос).

У Карловасі обвалилася частина церкви Вознесіння Діви Марії. У цей момент у будівлі нікого не було.

Землетрус торкнувся і Туреччини. В Ізмірі фіксували поштовхи магнітудою 6,6. Епіцентр землетрусу залягав в Егейському морі на глибині 16,5 км.

Турецькі ЗМІ повідомляють про зростання кількості жертв і поранених. В Ізмірі кількість загиблих зросла з чотирьох до шести осіб. Загальна кількість постраждалих становить уже 257, пише агентство "Анадолу". Із-під завалів урятовано 70 жителів. На проведення робіт в Ізмірі попередньо виділено 3 млн турецьких лір ($360 тис.).

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган уже поговорив телефоном із Міцотакісом, повідомило "Анадолу". Сторони обмінялися співчуттями у зв'язку із загибеллю людей унаслідок потужного землетрусу, який уразив обидві країни.

Ердоган запевнив співрозмовника в готовності Туреччини надати Греції допомогу в ліквідації наслідків стихійного лиха.