У Грузії опозиційні партії оголосили бойкот парламенту нового скликання

Грузинська опозиція вважає вибори сфальсифікованими й вимагає нового голосування
Фото: ЕРА

Грузинська опозиція не визнає результатів парламентських виборів, що відбулися у країні 31 жовтня. Кілька партій оголосили про те, що відмовляються від депутатських мандатів в парламенті нового скликання.

Виборчий блок "Єдиний національний рух – Об'єднана опозиція" оголосив про відмову від депутатських мандатів у новообраному парламенті Грузії. Про це повідомив один із лідерів партії Ніка Мелія, пише 2 листопада "Эхо Кавказа".

Від представництва в парламенті також відмовилися партії "Європейська Грузія", "Лело" і "Гірчі". Бойкотувати роботу законодавчого органу планують також інші опозиційні сили, повідомляє сайт.

Мелія заявив, що опозиція вимагає проведення нових виборів.

Більшість опозиційних партій вважає опубліковані ЦВК підсумки виборів сфальсифікованими. Планують, що й інші опозиційні партії сьогодні заявлять про своє рішення – входити чи ні до парламенту Х скликання, зазначає "Новости-Грузия".

Парламентські вибори у Грузії відбулися 31 жовтня. Явка виборців, за даними ЦВК країни, становила 56,11%. Вибори, згідно з цими даними, виграла панівна партія "Грузинська мрія", за неї проголосувало 48,15% виборців. Їхнього основного конкурента, блок "Єдиний національний рух – Об'єднана опозиція", підтримало 27,14% тих, хто прийшов на вибори.

Про те, що на виборах у Грузії перемогу здобула опозиція, 31 жовтня заявив колишній президент країни, голова Виконавчого комітету реформ України Михайло Саакашвілі, який формував у Грузії опозиційну партію "Єдиний національний рух".

1 листопада у столиці країни Тбілісі прихильники опозиції вийшли на акції протесту проти результатів парламентських виборів. Вони вважають, що результати голосування "не відображають волі грузинського народу".