У Єгипті назвали строки остаточного розблокування Суецького каналу

Усього в Суецькому каналі з обох боків застрягло 422 судна
Фото: EPA
Із 25 березня в Суецькому каналі зупинили судноплавство через контейнеровоз Ever Given, що сів на мілину. Керівництво каналу сподівається, що останні застрягли там судна пройдуть уже сьогодні.

Керівництво Суецького каналу сподівається, що останні судна, які застрягли там через контейнеровоз Ever Given, пройдуть судноплавним шляхом 3 квітня. Про це повідомив керівник управління Суецького каналу Усама Рабія, зазначає Sky News Arabiya.

За його словами, в обох напрямках каналом пройде 85 суден, зокрема 61 судно, яке чекало розблокування. Усього в черзі на проходження Суецьким каналом з обох боків опинилося 422 судна.

Судно MV Ever Given компанії Evergreen (цей напис на борту судна вказано набагато більшим шрифтом, ніж назву контейнеровоза) сіло на мілину в Суецькому каналі 23 березня. 400-метровий контейнеровоз врізався в берег і повністю перекрив рух на одному з найважливіших світових судноплавних маршрутів. Причиною аварії назвали сильний вітер і бурю.

За підрахунками експертної організації в галузі судноплавства Lloyd's List, блокування каналу щодня затримує рух товарів на загальну суму $9,6 млрд. Отже, кожна година простоювання – втрата $400 млн для світової торгівлі. Через блокування каналу ціна на нафту почала зростати. Власник судна попросив вибачення за перешкоджання світовій торгівлі.

25 березня судноплавство в каналі зупинили, а навколо контейнеровоза почали поглиблювати дно. Експерти Lloyd's List говорили, що звільнення судна може тривати кілька тижнів. Президент компанії – власник судна Shoei Kisen Юкіто Хігакі висловлював надію, що це відбудеться до вечора 27 березня, але того дня вдалося зрушити з місця лише задню частину Ever Given.

29 березня контейнеровоз удалося зняти з мілини. Того самого дня в каналі відновився рух суден.

Ever Given – одне з найбільших вантажних суден у світі. Воно може одночасно перевозити приблизно 20 тис. контейнерів. Судно належить японській Shoei Kisen і ходить під панамським прапором. Операційну діяльність судна здійснює тайванська Evergreen Marine Corporation.