У Європі вирує циклон "Борис", у Румунії внаслідок повені є загиблі

Понад 5 тис. будинків постраждало від повені в Румунії
Фото: EPA

Центральні та південно-східні регіони Європи накрив циклон "Борис". У Румунії від повеней постраждало майже 20 міст, четверо людей загинули. Про це 14 вересня у Facebook повідомив румунський департамент із питань надзвичайних ситуацій.

"Найскладніша ситуація – у повіті Галац. [...] Постраждало щонайменше 5 тис. домогосподарств. Станом на зараз евакуйовано 252 особи та, на жаль, чотири особи загинули через вияви складних погодних умов", – ідеться в повідомленні.

Водночас національне інформаційне агентство Румунії Agerpres із посиланням на на рятувальників поінформувало про п'ятьох загиблих.

Для пошуково-рятувальних робіт у Галаці залучили вертоліт Black Hawk.

Загрозу повеней оголосили в Чехії. У понад 250 містах країни вже почав підніматися рівень води в річках, повідомив чеський суспільний мовник Česká televize. Евакуацію населення оголосили в Моравсько-Сілезькому й Оломоуцькому краях, однак потоки води ускладнюють транспортування, десятки тисяч домогосподарств залишаються без електроенергії.

У Польщі Центр урядової безпеки попередив про інтенсивні опади вночі й у неділю, 15 вересня.

"Імовірне затоплення. Не наближайтеся до повноводних річок. Слухайте розпорядження служб", – ідеться у повідомленні.

Там додали, що небезпека може стосуватися Опольського, Малопольського, Сілезького, Нижньосілезького й Великопольського воєводств.