У Катарі знайшли батьків покинутого в аеропорту немовляти. Через нього медики примусово оглядали пасажирок

Матері дитини загрожує до 15 років в'язниці
Фото: depositphotos.com

2 жовтня в одній із вбиралень Міжнародного аеропорту Катару знайшли немовля. Співробітники аеропорту змусили кількох австралійок роздягнутися і пройти огляд на наявність ознак недавніх пологів, щоб знайти матір дитини. Наприкінці листопада батьків немовляти знайшли – вони виявилися громадянами однієї з азійських країн.

Прокуратура Катару встановила особи батьків немовляти, якого залишили в терміналі Міжнародного аеропорту "Хамад" у місті Доха. Про це 23 листопада повідомив Al Jazeera, посилаючись на прокуратуру.

Матір'ю дитини виявилася громадянка невказаної азійської країни. У прокуратурі з'ясували, що вона викинула новонародженого у відро для сміття в одному із туалетів аеропорту, після чого сіла до літака і відлетіла.

Тепер влада Катару домагається її арешту, жінці загрожує максимальне покарання у вигляді 15 років в'язниці.

Також установили й батька дитини – він також громадянин азійської країни. Він зізнався, що у нього були стосунки із матір'ю немовляти і що вона надіслала йому повідомлення та фотографію новонародженого. У цьому самому повідомленні вона сказала, що викинула дитину у відро для сміття.

Прокуратура також повідомила, що порушила кримінальні справи проти низки співробітників аеропорту, які змусили громадянок Австралії, які були в аеропорту Дохи, пройти примусовий огляд. Їм загрожує до трьох років позбавлення волі.

Інцидент із покинутою дитиною в аеропорту Дохи трапився 2 жовтня, але широкого розголосу набув лише наприкінці жовтня. Намагаючись знайти батьків немовляти, співробітники аеропорту затримали рейс Qatar Airways, який мав летіти до Сіднею, і попросили зійти всіх жінок з літака. Їх заводили до машини швидкої допомоги і просили знімати білизну, щоб оглянути їхню піхву на наявність ознак недавніх пологів.

Уряд Австралії обговорив інцидент із урядом Катару. Міністерка закордонних справ Австралії Меріс Пейн назвала цю подію "тривожною та образливою".

Покинута дитина жива, зараз нею опікується уряд Катару.