У КНДР почали транслювати Олімпіаду за два дні після церемонії закриття

Олімпіаду в Токіо завершили 9 серпня
Фото: EPA
Північнокорейське державне телебачення почало показувати Олімпійські ігри в Токіо за два дні після церемонії закриття. Про це повідомляє BBC.

Цього тижня у КНДР транслювали 70 хвилин жіночого футбольного матчу між Великобританією та Чилі, який було зіграно 21 липня. Матч показували без коментарів і в низькій роздільній здатності, тому незрозуміло, як було отримано кадри.

Раніше КНДР починала транслювати Олімпіаду за кілька днів після відкриття.

Цього року Північна Корея не скеровувала спортсменів на Олімпіаду, заявивши, що побоюється пандемії COVID-19. Країна пропустила літню Олімпіаду вперше з 1988 року.

Контекст:

Олімпійські ігри 2020 року мали відбутися в Токіо з 24 липня до 9 серпня минулого року, але через поширення коронавірусної інфекції змагання перенесли на 2021 рік. Їх проводили з 23 липня до 8 серпня. В Олімпіаді брало участь майже 11 тис. спортсменів із більше ніж 200 країн.

Україна посіла 44-те місце в медальному заліку Олімпіади 2020, найнижче в історії. Українські спортсмени здобули одну золоту, шість срібних і 12 бронзових нагород. Водночас Україна увійшла у двадцятку найкращих за загальною кількістю нагород Олімпіади 2020 – країна на 16-му рядку рейтингу.