ВООЗ досі невідомо про жоден випадок коронавірусу у КНДР

КНДР офіційно не повідомляє про випадки коронавірусу
Фото: EPA
Всесвітній організації охорони здоров'я досі невідомо про випадки коронавірусної інфекції COVID-19 у Північній Кореї. Про це інформують на сайті ВООЗ.

"У КНДР [...] було зареєстровано 0 підтверджених випадків COVID-19 та 0 випадків смерті", – ідеться в повідомленні.

Також, згідно з даними агентства Bloomberg, поки немає інформації про старт вакцинації проти коронавірусу у КНДР.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. Станом на 30 червня у світі підтвердили майже 182 млн випадків коронавірусу, померло 3,9 млн людей, повідомляв американський Університет Джонса Гопкінса.

Влада КНДР публічно заявляла, що у країні немає епідемії коронавірусу, водночас там вжили суворих заходів для запобігання його поширенню. Зокрема, там заблоковано цілі міста й округи, скасовано великі культурні заходи, заборонено поїздки між провінціями.

У лютому Північна Корея надіслала запит на отримання вакцини проти коронавірусу в межах глобального механізму COVAX. У межах програми КНДР отримає 1,992 млн доз вакцини. За даними ЗМІ, північнокорейський лідер Кім Чен Ин, його сім'я та високопосадовці наприкінці 2020 року імунізувалися експериментальною китайською вакциною проти COVID-19.