У Лондоні поставлять драму про отруєння Литвиненка

Литвиненко помер у 2006 році
Фото: ЕРА

Люсі Преббл, режисер постановки про отруєння екс-офіцера ФСБ Олександра Литвиненка, має намір показати зростання загрози для противників російського режиму.

Драматичний театр у Лондоні The Old Vic готує постановку про отруєння у Великобританії колишнього підполковника ФСБ Росії Олександра Литвиненка. Про це повідомляє The Guardian.

Режисером постановки, яку заплановано на 2019 рік, стане драматург Люсі Преббл.

Вона пояснила британському виданню, що має намір поставити "серцеву штуку", у якій покаже зростання загрози для противників "російського режиму".

Основою сюжету стане книга Люка Хардінга A Very Expensive Poison ("Дуже дорога отрута"), що вийшла друком 2016 року.

Литвиненко помер унаслідок отруєння радіоактивним полонієм-210 у Лондоні 23 листопада 2006 року.

Розслідування і суд щодо цієї справі тривали понад дев'ять років. Було призначено судове дізнання, публічні слухання почалися тільки на початку 2015 року. За однією з версій, мотивом убивства Литвиненка могла бути наявність у нього компромату на представників російської влади.

21 січня 2016 року Високий суд Лондона оприлюднив висновок, що вбивство Литвиненка, "імовірно", було санкціоновано Миколою Патрушевим, який у 2006 році очолював ФСБ, а також президентом РФ Володимиром Путіним. Виконавцями вбивства визнали депутата Держдуми РФ Андрія Лугового і бізнесмена Дмитра Ковтуна, які, за версією слідства, підсипали полонію у чай Литвиненка.