У мечеті в Афганістані стався вибух. ЗМІ пишуть, що загинуло приблизно сто людей

Вибух стався в шиїтській мечеті
Фото: ЕРА
8 жовтня в місті Кундуз в однойменній провінції на півночі Афганістану стався вибух у мечеті шиїтів. Про це поінформувало у Twitter кабульське агентство Aamaj News, посилаючись на очевидців.

"Подробиці вибуху шиїтської мечеті в Кундузі. [...] За словами очевидців, унаслідок вибуху загинуло приблизно 100 осіб", – ідеться в повідомленні.

За даними AFP, загиблих щонайменше 50 осіб, "що стало найкривавішим нападом відтоді, як війська США покинули країну".

Associated Press повідомляє, що представник "Талібану", який захопив владу в Афганістані, підтвердив інформацію про сотні загиблих.

Вибух у Кундузі стався під час щотижневої п'ятничної молитовної служби, коли "мечеті зазвичай переповнені". Місцева поліція припускає, що терорист-смертник змішався з людьми і потім активував вибуховий пристрій.

Агентство зазначає, що відповідальність за вибух поки що на себе ніхто не взяв, але давню історію нападів на шиїтську меншість Афганістану мають бойовики "Ісламської держави".

Контекст:

Після приходу до влади в Афганістані руху "Талібан" трапилося вже кілька терактів. Зокрема, у Кабулі 3 жовтня пролунав вибух у мечеті. Він стався тоді, як у мечеті проводили поминальну службу за матір'ю представника "Талібану" Забіхули Муджахіда. Загинуло щонайменше восьмеро людей.