У міноборони РФ запропонували створювати на оборонних підприємствах загони "Юнармії"

Джерело видання повідомило, що підтримка "Юнармії" означає "підтримку особисто" міністра оборони Сергія Шойгу
Фото: ЕРА

На підприємствах російського оборонно-промислового комплексу (ОПК) за дорученням міноборони РФ можуть створити загони військово-патріотичного руху "Юнармія", повідомляє 12 березня газета "Коммерсантъ" , посилаючись на джерела.

За даними газети, лист із рекомендаціями "розвивати юнармійський рух" отримали керівники оборонних підприємств. У документі йдеться про необхідність створити юнармійські загони та організувати на "об'єктах соціально-культурного та спортивного призначення роботу юнармійських військово-патріотичних секцій, гуртків та клубів".

Джерело видання в ОПК розповіло, що вступити в "Юнармію" зможуть діти працівників підприємства. Автори документа вважають, що створення загонів не потребує великих витрат, а підтримати цю ініціативу означає "підтримати особисто" міністра оборони Сергія Шойгу.

Відповідальний секретар Союзу комітетів солдатських матерів Росії Валентина Гребеник розповіла, що в такий спосіб міноборони хоче обґрунтувати діяльність створеного 2016 року головного військово-політичного управління російської армії.

У лютому цього року "Коммерсантъ" повідомляв, що в.о. заступника командувача військ Східного військового округу з військово-патріотичної роботи полковник Олександр Манаков висунув вимогу до підлеглих, щоб у рух "Юнармія" вступали "100% дітей офіцерів віком від восьми до 18 років".

"Юнармію" було створено в жовтні 2015 року за ініціативою Шойгу. У 2016 році глава міноборони РФ заявив, що найближчим часом "Юнармія" стане "наймобільнішою, найбільшою і найефективнішою дитячо-юнацькою військово-патріотичною організацією" Росії. Він стверджував, що підрозділи "Юнармії" створено в 76 суб'єктах РФ, і їхня кількість зростає щодня.