У Москві посилено заходи безпеки – російські ЗМІ

Центр Москви й Кремль посилено охороняють
Фото: EPA (архів)

У столиці країни-агресора РФ Москві посилили заходи безпеки, у першому й другому спецполках, а також у Росгвардії зробили щоденні "резерви" з-поміж співробітників. Про це пише Telegram-канал Baza.

За даними каналу, у місті ведуть постійний моніторинг загроз, зокрема, щодо ймовірних проникнень диверсійних груп у Москву й Московську область. Поліцейських попередили про ймовірні спроби заволодіти їхньою зброєю, повідомили каналу джерела.

Зокрема, тепер, за розпорядженням керівництва спецполку, нових співробітників можна ставити на чергування лише разом із досвідченими. Також співробітники спецполку з автоматами чергують разом з екіпажами співробітників ДПС. Посилено охорону території в центрі міста й навколо Кремля.

Окрім того, додатково співробітники спецполку й ОМОН щодня сидять у резерві на своїй базі на випадок потреби виїзду й швидкого реагування, пише Baza.

Контекст:

Посилення заходів безпеки відбувається на тлі української операції на території Курської області. 6 серпня у РФ заявили про спробу ЗСУ атакувати кордон із Росією в Курській області, після цього в регіоні тривають бої.

ЗМІ писали, що Росія перекинула в Курську область військових і техніку з Бєлгородської області, а також із Донецької області України.

З 9 серпня у трьох сусідніх з Україною областях – Курській, Брянській і Бєлгородській – ввели режим контртерористичної операції. 12 серпня влада Бєлгородської області оголосила евакуацію одного з районів, що межує з Україною.

Нелегітимний президент РФ Володимир Путін висунув вимогу до міноборони РФ, щоб з Курської області "витиснули противника". Йому доповіли 12 серпня, що "під контролем противника перебуває 28 населених пунктів", а "глибина проникнення на територію Курської області становить 12 км, ширина по фронту – 40 км".

12 серпня Зеленський уперше повідомив, що сили оборони проводять операцію в Курській області. За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, під контролем України – приблизно 1 тис. км&³2; території РФ.