У Німеччині власник аеропорту робив людям щеплення саморобною COVID-вакциною

Щеплення в аеропорту встигли зробити 50 особам
Фото: depositphotos.com

У суботу, 27 листопада, поліція міста Любек на півночі Німеччини припинила незаконну акцію із вакцинації не затвердженим у країні препаратом, яку проводили у місцевому аеропорту. Її організував місцевий лікар та власник аеропорту Любека Вінфрід Штекер. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Штекер розробив власну вакцину проти коронавірусу у своїй приватній лабораторії. Пізніше кількох піддослідних вакцинували нею, внаслідок чого стосовно 74-річного чоловіка почали розслідування у прокуратурі.

Незважаючи на це, у своєму аеропорту вакциною Штекера встигли зробити щеплення приблизно 50 людям. Вакцинацію проводили у спеціально підготовленому для цього кабінеті.

Поліція зібрала зразки щеплень, використані шприци та списки щеплень. Було записано особисті дані присутніх людей, які збиралися вакцинуватися.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, Німеччина зараз на другому місці у світі за кількістю випадків COVID-19 – 5,8 млн. Майже 101 тис. людей померли.