У Нью-Йорку батькам вакцинованих проти коронавірусу школярів виплатять по $100

У США дітям від п'яти років дозволено робити щеплення вакциною Pfizer
Фото: depositphotos.com

У Нью-Йорку батькам вакцинованих проти коронавірусу школярів нададуть стимул у розмірі $100. Про це 4 листопада оголосив мер Білл де Блазіо у Twitter.

"Діти віком від п'яти до 11 років мають право на одержання заохочення в розмірі $100, якщо вони зроблять щеплення проти COVID-19", – написав він.

Як зазначає The New York Times, щойно дитині введуть першу дозу, батькам на пошту прийде інструкція щодо отримання коштів. Видавати їх будуть не готівкою, а на картку. Батьки також можуть вибрати інші заохочення, наприклад квитки на Статую Свободи або на бейсбольний матч Brooklyn Cyclones.

Ця ініціатива не стосується батьків, чиї діти вакцинувалися в аптеках чи приватних лікарнях – лише в міських пунктах вакцинації та школах.

Імовірно, з 8 листопада тисячі дітей буде вакциновано за місцем навчання – Нью-Йорк запускає програму вакцинації у 1070 школах.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, США перебувають на першому місці за кількістю випадків COVID-19 (46,3 млн), померло від хвороби 751 тис. осіб.

У США дозволено вакцинацію проти коронавірусу дітей від п'яти до 17 років – вони можуть дістати щеплення препаратом Pfizer. Повнолітні американці також можуть зробити щеплення Moderna і Jonhson & Jonhson.

Загалом у Штатах хоча б одну дозу вакцини ввели 222 млн осіб (67% населення), дві – 193 млн (58%), бустерну дозу – 21 млн (11%), указано на сайті Центрів контролю та профілактики захворюваності США.