У Пентагоні вважають, що ЗСУ здатні повернути захоплені російськими окупантами території

ЗСУ "здатні і хочуть" повернути захоплені військовими РФ території України, зазначили у Пентагоні
Фото: depositphotos.com
Збройні сили України роблять спроби повернути територію, яку за останні кілька днів захопили російські окупанти, ЗСУ "здатні і хочуть" зробити це.

Про це заявив високопосадовець міноборони США, повідомив CNN 22 березня.

Як приклад він назвав бої за повернення Херсона, а також відтискання російських військ із північного сходу Миколаєва та їх передислокацію на південь від міста.

Водночас представник Пентагону не зміг сказати, є ці дії українців частиною "великого оперативного плану" чи ні.

За словами чиновника, українські сили оборони були "спритними" та "швидкими".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Сьогодні 27 день війни Росії проти України. За цей час окупантам вдалося зайняти кілька населених пунктів у Херсонській (включно з обласним центром), Запорізькій, Сумській, Харківській та Київській областях.

Втрати особового складу російських окупантів із початку вторгнення в Україну 24 лютого становлять приблизно 15,3 тис. осіб, повідомили в Генштабі ЗСУ.

За даними британської розвідки, незважаючи на відсутність прогресу в наступі на Київ, російські війська збираються найближчими тижнями спробувати оточити столицю України. У Лондоні вважають, що Київ залишається головною воєнною метою Росії.

Влада Маріуполя Донецької області, який окупанти тримають в оточенні понад два тижні, переконана, що ще одна мета російських військ – "пробити коридор" із Ростовської області Росії до окупованого Криму через Маріуполь.