У Politico змінився власник, ЗМІ називають суму угоди – $1 млрд

Американський ЗМІ купив великий німецький видавничий дім Axel Springer
Фото: depositphotos.com
Німецька компанія Axel Springer SE домовилася стосовно придбання американського видання Politico у його власника Роберта Оллбріттона. Про це повідомили на сайті Axel Springer.

Обидві сторони погодилися не розголошувати умов угоди, але за даними Wall Street Journal, сума перевищує $1 млрд. Таку саму оцінку назвало джерело телеканала CNBC.

За умови схвалення регулювальними органами угоду мають остаточно закрити у четвертому кварталі 2021 року.

У 2014 році Axel Springer разом з Politico запустили європейське видання Politico Europe. Тепер у межах угоди Axel Springer викуповує частку Оллбріттона у Politico Europe, а також сайт Protocol, який з 2020 року пише про технології.

Роберт Оллбріттон і надалі працюватиме як видавець Politico і Protocol. Редакційні та управлінські групи всіх трьох видань залишаться на своїх місцях і продовжать роботу окремо від інших брендів Axel Springer.

Сам Оллбріттон заявив, що, спостерігаючи за розвитком Politico, дійшов висновку, що з відповідальністю за розвиток бізнесу у глобальному масштабі, найкращим обслуговуванням аудиторії і створенням додаткових можливостей для співробітників краще впорається "більша компанія зі значною глобальною присутністю і амбіціями, ніж я як власник сімейного бізнесу". Водночас він підкреслив, що готовий був передати видання тільки такому інвестору, який поділяє цінності Politico.

Контекст:

Politico запустили у 2007 році журналісти The Washington Post Джон Гарріс і Джим Вандехей за фінансової підтримки Оллбріттона. У 2016 році вони пішли з Politico, заснувавши сайт Axios.

Axel Springer – один з найбільших європейських видавничих і медіаконцернів, що випускає більше ніж 150 найменувань газет і журналів у понад 32 країнах. Володіє такими відомими виданнями, як Bild, Welt, європейський Rolling Stone, Techbook, Insider.