У Польщі розпочали набір добровольців в український легіон

Перший рекрутинговий центр відкрили на базі консульства України в Любліні, повідомили в Міноборони
Фото: Міністерство оборони України / Facebook

Український легіон у Польщі розпочав набір добровольців – громадян України в Любліні. Про це 3 жовтня поінформував пресцентр Міноборони у Facebook.

Повідомляють, що перший рекрутинговий центр відкрили на базі консульства України й він працює щодня з 9.00 до 17.00 без перерв.

Як розповіли в Міноборони, на місці діє військово-лікарська комісія.

"Підготовка добровольців проходить на полігоні, наданому польською стороною. Україна забезпечує форму й тилове забезпечення, Польща – озброєння й техніку", – ідеться в повідомленні.

Процес для добровольців передбачає три етапи:

  • підписання контракту;
  • 35-денне навчання на полігоні;
  • подальше підвищення кваліфікації на базах НАТО в Європі.

Подати заявку можна через офіційний сайт або в консульствах і посольствах України, резюмували в Міноборони України.

Контекст:

8 липня Україна й Польща підписали безпекову угоду, у якій ідеться про створення українського легіону в Польщі.

У Міноборони України повідомляли, що українські добровольці дістануть найсучаснішу підготовку від союзників із Польщі, Литви й інших країн ЄС, а сам легіон оснастять найкращим обладнанням від міжнародних партнерів, що підвищить його ефективність на полі бою. Українці, які перебувають у Польщі й інших країнах ЄС, зможуть добровільно приєднатися до оборони України, підписавши контракт із ЗСУ, зазначили у відомстві.

14 вересня міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю розповів, що в Польщі поки не вдалося набрати достатню кількість громадян України для формування бригади українського легіону. На початку жовтня в польському міноборони повідомили, що в український легіон зголосилася вступити мізерна кількість охочих.