У Польщі знову заявили про "напружену ніч" через удари РФ по Україні

Небо патрулювали літаки Польщі та союзників
Фото: Dowództwo Operacyjne / Х

У ніч із 21-го на 22 червня для гарантування безпеки повітряного простору Польща піднімала бойову авіацію. Про це оперативне командування збройних сил країни повідомило в Х.

"Сьогодні вночі фіксували інтенсивну активність дальньої авіації Російської Федерації, пов'язану із завданням ударів крилатими ракетами, безпілотними літальними апаратами типу Shahed і балістичними ракетами, зокрема по цілях, розташованих на заході України. Усі необхідні процедури для гарантування безпеки повітряного простору Польщі було активовано, а оперативне командування веде постійний моніторинг ситуації", – ідеться в повідомленні.

Військові попередили, що через активність літаків Польщі та союзників у південно-східній частині країни може підвищитися рівень шуму. 

Пізніше в командуванні повідомили про завершення чергування.

"Це була дуже напружена ніч для всієї системи ППО Польщі, оскільки масований ракетний удар дальнього радіуса дії РФ охопив усю територію України, включно із прикордонними з Польщею регіонами", – заявили польські військові.

У командуванні зазначили, що попередня атака російської авіації по заходу України була в ніч із 13-го на 14 червня. Також у Польщі відзвітували про роботу авіації та "довгу й напружену ніч для системи протиповітряної оборони" 21 червня.

Контекст:

Російські окупанти минулої ночі масовано атакували Україну ударними дронами й ракетами різних типів.

Командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук уранці повідомив, що окупанти застосували 16 ракет різних типів і 13 ударних дронів. Унаслідок протиповітряного бою збито 25 із 29 повітряних цілей: сім крилатих ракет Х-101/Х-555, чотири крилаті ракети "Калібр", одну крилату ракету "Іскандер-К", 13 ударних Shahed-131/136.