У Празі сотні людей протестували проти обмежень уряду для невакцинованих

Протестувальники називають чеських посадовців зрадниками через введення обмежень для невакцинованих
Фото: ЕРА
У Празі сотні людей вийшли на марш проти нових обмежень уряду громадянам, невакцинованим проти COVID-19. Про це 22 листопада повідомило видання Pražský deník.

Демонстранти пройшли центром столиці, вимагаючи "свободи для невакцинованих" і протестуючи проти закликів уряду робити щеплення проти коронавірусу, інформує видання.

Учасники акції протесту несли плакати з фотографіями прем'єр-міністра Андрея Бабіша, міністра охорони здоров'я Адама Войтеха та чеських епідеміологів, називаючи їх зрадниками. На одному з транспарантів було зображення радянського диктатора Йосипа Сталіна.

Протестувальники, більшість із яких були без масок, вигукували гасло "Зрадникам нації – в'язниця!".

Демонстранти планували організувати акцію протесту біля чеського парламенту, але обрали інший маршрут, оскільки збори біля цієї будівлі заборонено законом, зазначає видання.

Контекст:

22 листопада уряд Чехії ввів нові обмеження для боротьби зі спалахом коронавірусу в країні. Нововведення стосуються лише невакцинованих громадян. Громадські місця, згідно з правилами, тепер можуть відвідувати тільки люди, які зробили щеплення або вилікувалися від COVID-19, повідомляє видання Novinky.

За даними чеського МОЗ, станом на 23 листопада в Чехії зафіксовано майже 2 млн випадків зараження коронавірусом за весь час пандемії. За останню добу кількість заражених зросла на понад 14 тис. осіб. Загальна кількість смертей від коронавірусної інфекції у країні становить майже 32 тис. людей. У країні з населенням понад 10 млн осіб вакциновано майже 60% громадян.